borstvoedingsmaffia postje

Ja. Ik ben lid van de borstvoedingsmaffia. Je kunt je gemakkelijk aan melden door je te registreren bij http://www.borstvoeding-maffia.com.

Ik zou (ongevraagd) uren kunnen door ratelen over borstvoeding en het waarom. Maar naar aanleiding van de volgende orenklapperende opmerking wil ik toch een post erover schrijven.

‘Borstvoeding is echt niet gezonder dan flesvoeding. Waarom moet je anders vitamine D erbij geven als je de borst geeft?’

Nou heb ik al in een eerdere post geschreven dat ik het gek vind dat het geven van de melk van een koe aan je baby bijna normaler is dan het geven van je eigen melk. Tuurlijk is het fijn dat als je geen borstvoeding kunt geven er zoiets als kunstmelk bestaat. Maar iedere ouder zou zich toch wel op zijn minst moeten verdiepen in wat er eigenlijk in kunstvoeding zit, hoe het bewerkt wordt om het aan een mensenkind te kunnen geven ect. Zeker als je je bedenkt dat maar 3% van de moeders geen borstvoeding kán geven. 97% kan het dus wel, maar veel minder moeders geven het ook. Omdat ze niet willen/ denken te kunnen/ slechte begeleiding. Dat vind ik echt jammer.

De darmen van een baby zijn uiterst gevoelig en kunnen eigenlijk alleen borstvoeding verdragen. Begin je bijvoorbeeld al vroeg met het geven van bijvoeding, kun je de darmen blijvend beschadigen. Wat weer allerlei anderen kwalen kan geven (ook pas op latere leeftijd). Het is, als nieuwbakken moeder, hartstikke leuk om hapjes naar binnen te lepelen bij je baby, maar door gebruik aan informatie gebeurd dit vaak te vroeg.

Wat is er nou zo speciaal aan moedermelk? Stel je voor dat je baby een ontstoken oogje heeft. Door de mond aan de borst krijgt jou lichaam dat binnen en worden er direct antistoffen gemaakt voor je baby. Wat je baby weer binnen krijgt door te drinken. 

Nou genoeg gepreekt. Wil je meer weten over borstvoeding? Ik raad je aan om een kijkje te nemen op de volgende sites:

Heel interessant stuk over het immuunsysteem:http://www.dragen-en-voeden.nl/dicht-bij-het-hart-de-thymus/#more-1292

O.a. over de werking van de darmen:http://www.groenevrouw.nl/die-zes-maanden/

Heel veel info algemeen: http://www.borstvoeding.com/

Dat was het dan.

Je gaat me toch niet vertellen dat je echt op http://www.borstvoeding-maffia.com hebt gedrukt hé?

 

Leave a comment